ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΑΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΑΟ
Από παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - πορεία



Με αφορμή τη κυβερνητική παρουσία στη Θεσσαλονίκη η ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ κατέβηκε στη μαζική πορεία μαζί με τα συνδικάτα από το Άγαλμα Βενιζέλου στη ΔΕΘ και από κει στην ΕΡΤ3. Στη μνημονιακή εποχή που ζούμε είναι αναγκαία η διακριτή και μαζική παρουσία των μηχανικών στους δρόμους και στις δράσεις αλλιώς θα χαθούμε. Είναι γεγονός ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερη παρουσία αλλά οι σύλλογοι των μηχανικών με πλειοψηφία σε κυβερνητικές παρατάξεις προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι «προσπαθούμε αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο».
Για άλλη μια φορά το ΤΕΕ/ΤΚΜ αρκέστηκε σε επιστολές και υπομνήματα προς την κυβέρνηση χωρίς να διαβουλευτεί τη βάση του και χωρίς να δείξει διάθεση αντίδρασης. Ξεχνάνε ότι αν δεν υπάρχουν μηχανικοί δεν υπάρχει και ΤΕΕ.
Καλούμε τους μηχανικούς να στηρίξουν την ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ώστε όχι μόνο να αλλάξουμε την κυβερνητική πολιτική αλλά και το σπίτι μας. Το ΤΕΕ πρέπει να αφήσει τις πιστοποιήσεις και να αναλάβει τη συνδικαλιστική δράση που οφείλει να κάνει.
Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ικανοποιήσει βασικά αιτήματα μας. Κατάργηση της υποχρεωτικής ασφάλισης βάση ιδιότητας – αναλογική καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για χαμηλά εισοδήματα από το 2009 και μετά -  διαφάνεια στα ασφαλιστικά ταμεία – κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου